Spijkerstad 2019

 " De Oertijd ”

Ga mee terug in de tijd van dinosaurussen, jagers en verzamelaars, grotten, uitvindingen en meer!

Inschrijving Kinderen is gesloten.  Inschrijven als Vrijwilliger kan nog wel 

Het Jongerenwerk Harlingen organiseert dit jaar voor de 13de keer het superleuke 4-daagse evenement Spijkerstad, voor alle jongens en meiden in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar uit Harlingen. Het thema voor dit jaar is “ De Oertijd”

Spijkerstad 2019 zal dit keer weer worden gehouden in de eerste week van de zomervakantie, dat is van 15 tot en met 18 juli. De opbouwdag is zaterdag 13 juli en de opruimdag vrijdag 19 juli.
We starten ’s ochtends om 9.00 uur en stoppen ’s middags om 15.00 uur. (let op: ook de kleuters blijven de gehele dag. ) De kosten bedragen voor vier dagen 25€ (incl. eten en drinken).
Als u inkomen rondom bijstandsniveau is, is het mogelijk om kosten voor deelname terug te krijgen. Vraag voor meer info!

Heeft u een kind(eren) met ASS die graag mee wil doen, maar niet zo goed in grote groepen kan meedraaien? Neem dan contact op met ons via mail of telefoon. We hebben in overleg een eigen hut voor deze groep.

Net als de voorgaande jaren is het hoofddoel van Spijkerstad het bouwen van hutten. Met behulp en onder begeleiding van heel veel vrijwilligers gaan de kinderen aan de slag met hout, spijkers en allerlei andere materialen om de mooiste hutten te bouwen. Het bouwen wordt afgewisseld met allerlei workshops, activiteiten en spelletjes. Ook creatief worden de kinderen behoorlijk uitgedaagd, om hun hut en zichzelf zo mooi mogelijk aan te kleden. En aan het eind van Spijkerstad zal weer een daverende afsluiting worden gehouden.

Loting of Mee doen

Ook dit jaar willen we graag iedereen een kans geven om mee te doen. Dit jaar willen we weer alle kinderen toelaten, mits we voldoende vrijwilligers hebben die kunnen helpen. Na de inschrijvingsperiode bekijken we hoeveel vrijwilligers we hebben en of we een sluitend rooster kunnen maken. Veiligheid staat bij deze keuze voorop. Als er niet voldoende hulp is, laten we minder kinderen toe.
Dan wordt er geloot wie er mee mag doen, we geven daarbij voorrang aan de kinderen die vorig jaar niet mee hebben gedaan, zodat iedereen een eerlijke kans heeft om mee te doen. We geven ook voorrang aan kinderen die niet op vakantie gaan, dus maak dit kenbaar aan ons.

De inschrijfperiode is van maandag 11 maart t/m vrijdag 22 maart. Let op ; eerder of later inschrijven (via mail of telefoon) heeft geen zin. De uitslag van de loting is Woensdag 17 april, u wordt gebeld of gemaild. 

Vrijwilligers

Om Spijkerstad 2019 mogelijk te maken, hebben we heel veel vrijwilligers nodig. Om groepen te begeleiden, te helpen bij het op- en afbouwen, voor de catering, toiletten schoonmaken en voor allerlei hand- en spandiensten. Wanneer u zich als ouder/verzorger voor een hele week aanmeld, is uw kind verzekerd van een plek bij Spijkerstad (inclusief het op en afbouwen).
Als u zich minimaal voor 2 dagen aanmeldt als vrijwilliger maakt u kind meer kans (geen garantie). Het enige dat we van u vragen is u minstens één dag beschikbaar te stellen voor het op- of afbouwen en één dag tijdens de week zelf. Maar meer dagen mag natuurlijk ook!
Bovendien kunnen we meer kinderen toelaten als we meer hulp hebben.

Inschrijving Vrijwilliger
Betalingsdag

Op woensdag 24 april is de betalingsdag van 15.00-17.00 uur en van 19.30-21.00 uur in ’t Vierkant aan de Johan van Oldebarneveltstraat 2 te Harlingen. Op dat moment is de inschrijving definitief. Wanneer u niet kunt komen op de betalingsdag is het belangrijk dat u dat aan ons meldt. Doet u dat niet, dan geven we de plek aan iemand anders!

Extra Mededeling

Spijkerstad vindt dit jaar plaats op een nieuwe lokatie. We bekijken op dit moment diverse opties en welke het beste is. Zo gauw we dit weten maken we het kenbaar via deze website en natuurlijk staat het ook vermeld in de info brief die de kinderen terzijnertijd ontvangen.

Indien u zich inschrijft gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden van de Skûle Welzijn